dinsdag 17 juli 2012

Be wise: Zonlicht + smeertips

[1]Een nieuwe topic tussendoor!

Ja die tijd is weer aangebroken, mensen gaan op een heerlijke zonvakantie, beschermen zichzelf niet goed en yup ze verbranden.

En nee natuurlijk verbrand je niet alleen op vakantie, ook in eigen land kan het gebeuren en daarom is het vooral in de zomer erg belangrijk dat je de huid goed verzorgt en beschermt tegen de zon. Daarnaast is het belangrijk om jezelf het hele jaar door te beschermen tegen de UV-a en UV-b stralen.
Wat de meeste mensen volgens mij vergeten, is dat ze ook kunnen verbranden op een bewolkte of mistige dag, de wolken houden maar een deel van het licht op, dus zelfs op een bewolkte dag is er net zoveel uv-straling als wanneer het helder is en vooral je ogen vormen een risico, dus draag zelfs op de bewolkte dagen een zonnebril!

FACT:
1 op de 3 gevallen van kanker betreft huidkanker, de meest voorkomende vorm hiervan is, basaalcarcinoom, deze word veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht.
Deze vorm zaait zelden uit en is daarom niet direct levensbedreigend.

Ik zelf vind huidverzorging erg belangrijk en ja als er manieren zijn om huidveroudering te vertragen waarom zou je dit dan niet doen?! Valt het je ook niet op dat wanneer je een oudere persoon ziet met een "kreeft"kleur dat hun huid eruit ziet als onverzorgd leer?
Ook mensen die als kind verbrand zijn geweest door de zon, krijgen op latere leeftijd pas zichtbare veranderingen op de huid, waaronder donkere moedervlekken etc. die niet zo onschuldig blijken te zijn.

FACT:
Rimpels ontstaan voor 90% door de zon en zijn voor 10% erfelijk 

Ja natuurlijk is de zon ook ergens goed voor! De zon maakt je instant happy, dit is bewezen en ja ik merk het zelf ook ~hihi. En de zon zorgt ook nog voor de aanmaak van vitamine D, hiervoor hoef je niet superlang in de zon te zijn hoor! KWF kankerbestrijding heeft hier een onderzoek naar gedaan, en het schijnt dat maar 15  min. per dag genoeg is voor je dagelijkse dosis vitamine D.


Dus ik heb voor jullie wat smeertips!
  • Smeer je minimaal een halfuur voor blootstelling in.
  • Smeer niet te zuinig, huppa masseer een goede hoeveelheid in over je gehele lichaam en vergeet je gezicht niet! Als je te weinig smeert, loop je alsnog het risico om te verbranden.
  • Trap niet in de tekst Langdurige bescherming,om de SPF te behalen die op de verpakking staat, moet je de crème elke 2 uur opnieuw aanbrengen.
  • Smeer ook onder je bikini/badpak, want tsja je bikini kan verschuiven ;)
  • Na het zwemmen is het verstandig om je opnieuw in te smeren!


- Liss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten