donderdag 19 december 2013

Beauty: B2M episode 1 Foundation & Concealer

Tijd voor iets nieuws B2M ' Basics 2 Make-up'!

Wat houdt dit in?
Ik ga elke week in een nieuwe episode de basis van make-up aan jullie uitleggen in normale taal, ik ga jullie geen volledige visagielessen geven, maar ik vind het wel leuk om jullie in tekst en video's de do's and don'ts te laten zien wat make-up betreft aangezien ik een visagieopleiding heb afgemaakt.

In deze episode ga ik uitleggen hoe je foundation en concealer gebruikt.
Je gebruikt foundation en concealer om je huid er zo egaal mogelijk uit te laten zien, dit wil je bijvoorbeeld doen om je oneffenheden te "verstoppen".
Het is trouwens niet waar dat je foundation altijd 1 tint lichter moet zijn dan je huidskleur, de tint die het dichtst bij je huid in de buurt komt, is namelijk de juiste! Meestal is het dan wel verstandig om van hetzelfde merk een concealer te kopen die 1 tint lichter is dan deze foundation. 
Het is het beste om 3 verschillende kleuren te testen in de winkel op de kaaklijn en in daglicht te bekijken welke het dichtst in de buurt komt anders kom je thuis vaak bedrogen uit.
Je kunt beide make-up producten met make-upkwasten, vochtige make-up sponsjes of handen aanbrengen, zorg er wel voor dat deze schoon zijn.

(Camouflage en concealer zijn hetzelfde, het Nederlandse woord word echter nog nauwelijks gebruikt)

1. Breng make-up altijd aan op een gereinigde huid en gebruik vooraf altijd iets van gezichtsverzorging bijvoorbeeld in de vorm van crème en laat dit goed in de huid trekken, dit zorgt er namelijk voor dat de make-up niet in de huid trekt.

2. Camouflage gebruik je om oneffenheden van de huid te neutraliseren, je hebt de groene kleur die roodheden camoufleert, de oranje kleur om bruine vlekjes te camoufleren, roze om blauwe plekjes te camoufleren denk hierbij aan kringen rondom de ogen, en verder heb je ook camouflage in verschillende huidtinten. Over de camouflage breng je de foundation aan, dit doe je in laagjes net als bij de camouflage zodat je geen "masker effect" krijgt, de foundation breng je daarom ook aan tot in de hals en verbloem je netjes in de haarlijn, je wilt namelijk geen lijnen zien.
Denk erom 'Less is More'!

3. De foundation en concealer bescherm je tegen uitlopen en vervagen met een fixerende poeder, deze heb je in compacte en losse vorm, transparant in verschillende huidtinten en zelfs mat of glanzend, let dus goed op in de winkel en denk aan je uitgangspunt. Wil je meer weten over poeders? Laat dan een comment achter.

En dit is de basis voor het aanbrengen van foundation en concealer, voor vragen kan je me altijd een bericht sturen op mijn blog of op youtube.
- Liss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten