woensdag 25 december 2013

Beauty: B2M episode 2 Dagmake-up

Het is weer tijd voor episode 2 van B2M ' basics 2 make-up'

Dit keer ga ik uitleggen wat het aanbrengen van dagmake-up inhoudt.
Bij het aanbrengen van dagmake-up is het de bedoeling dat je alles heel natuurlijk aanbrengt, je kunt er

daarom ook voor kiezen om een getinte dagcrème te gebruiken in plaats van een foundation. Je kan de dagmake-up ook gebruiken als basis omdat je vanuit een dagmake-up vele kanten op kan doormiddel van het opbouwen van de make-up.

1. Je begint met de concealer de schaduwplekjes in je gezicht te concealen, dus onder de ogen, naast de neusvleugels, en onder je onderlip. Breng dan de foundation aan als je geen getinte dagcrème hebt gebruikt. Hierover breng je een matterende fixerende poeder aan, dit omdat je een frisse look wilt bereiken gedurende de dag, deze poeder kan je ook meenemen in je make-uptas om je t-zone gedurende de dag mat te houden.
Klik hier om te bekijken hoe je foundation en concealer aanbrengt.2. Om de kleur in je gezicht weer op te halen gebruik je een blush, afhankelijk van je huidskleur breng je een blush aan met een roze of peachy ondertoon, je gebruikt hier zeer weinig van zodat je kan opbouwen, want als je in 1 keer teveel blush op doet, kan je weer opnieuw beginnen of je kiest ervoor om er overdag als een clown bij te lopen.

3. Ik vind de wenkbrauwen misschien nog het allerbelangrijkst, als je make-up er verder goed uitziet maar je wenkbrauwen er niet uit zien is dat namelijk het eerste wat mij opvalt. Zorg er dus voor dat je wenkbrauwen geëpileerd of in elk geval geborsteld zijn, je kunt een wenkbrauwborsteltje nemen en deze een beetje verstuiven met haarlak, zodat je wenkbrauwen de hele dag goed zitten. Verder kan je ervoor kiezen om je wenkbrauwen bij te tekenen om ze wat strakker te doen lijken of omdat je erg lichte wenkbrauwen hebt. Dit kan je doen met een wenkbrauwpoeder of potlood.

4. Je kunt ervoor kiezen om oogschaduw aan te brengen of om alleen mascara en eyeliner te gebruiken.
Als je ervoor kiest om oogschaduw aan te brengen, gebruik dan matte/lichte natuurlijke kleuren voor overdag en breng nog een klein beetje glanzende oogschaduw aan in de binnenste ooghoek zodat je de illusie creëert van stralende ogen, je kunt er dan nog voor kiezen om daarbij een eyeliner te gebruiken, breng deze dan in een mooie dunne strakke lijn aan. Ik raad verder aan om altijd een mascara te gebruiken zodat je de ogen wat meer tot leven brengt, breng de mascara niet de dik aan want dit komt erg onnatuurlijk over. Verder kan je spelen met zwart en bruin, de zwarte mascara breng je aan op de bovenste wimpers en de bruine op de onderste wimpers, dit geldt natuurlijk voor de mensen met een lichte huidskleur.
En zo creëer je een dagmake-up.

Voor vragen kan je altijd een berichtje sturen op mijn blog of youtube en dan zal ik het zo snel mogelijk beantwoorden.

- Liss
Hilighten en contouren daar ga ik het in een andere episode over hebben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten