dinsdag 19 juni 2012

Recept: Cinnamon Rolls (easy)



Ik heb heel vaak zin in een 'niet zo healthy maar easy snack' ik wil er alleen niet te lang voor in de keuken staan, dus bedenk ik vaak 'cheats' om de bereidingstijd in te korten.


Ik heb nog een oud receptje laten maken door mijn vriend en met aanwijzingen van mij heeft hij ook degelijke foto's gemaakt. 

Super makkelijk te maken dus lees gauw verder!!



voor 8 tot 9 stuks
Benodigdheden:

10 vellen bladerdeeg
75 gr. ongezouten (room)boter
4 tl. Kaneel
5 etl. Fijne (basterd)suiker
Deegroller
Bakpapier
Keukenkwast

Bereidingswijze:

1. Laat het bladerdeeg ontdooien
2. Bestuif je werkblad met wat bloem
3. Kneed het bladerdeeg allemaal samen tot 1 bal.
Het deeg moet niet te plakkerig zijn, dus voeg bloem toe wanneer nodig.
4. Laat 50gr van de boter in de magnetron of op het vuur in een pannetje smelten en voeg de suiker en kaneel hieraan toe.
5. Rol het deeg uit, en vouw de 2 buiten kanten naar binnen zodat je een rechthoek krijgt, en rol het deeg alweer uit. Herhaal dit nog 1x.
6. Bestrijk het deeg met het boter/suiker/kaneel mengsel.
7. Rol het deeg luchtig op, en bestrijk het laatste stukje met wat water zodat het goed blijft plakken.
8. Je kunt nu het deeg snijden in gelijke stukken van ongeveer 2cm per stuk.
9. Smelt de rest van het boter en gebruik dit om de rolls te bestrijken.





Eet smakelijk!- Liss

2 opmerkingen:

  1. TT_________TT Y u tempt me?! Ik moet serieus met de studie bezig, niet bakken en eten :P Hopelijk is je nek nu wat beter <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op hoeveel graden en hoelang het in de oven moet is helaas niet vermeld?
    heerlijk recept overigens.

    gr

    BeantwoordenVerwijderen