dinsdag 10 november 2015

Recept: Arepa di pampuna





Aangezien pompoen nu overal verkrijgbaar is heb ik meerdere flespompoenen gekocht en 1 daarvan heb ik gebruikt om pompoenpannenkoeken te maken oftewel 'Arepa di pampuna' ja ja ik ben nog altijd een antiliaan maar het valt mij tegen dat ik in het verleden maar 1 antiliaans recept heb gedeeld op mijn blog, namelijk een Johnny Cake recept, niet zomaar 1 maar de beste haha.



Met herfst denk ik altijd aan 'comfort food' maar ook aan heerlijke groenten zoals pompoen, ik vind pompoenpuree namelijk heerlijk met een klontje boter, agave stroop en wat peper erdoorheen 'YUMM' en dat eet ik dan bij mijn avondeten (zie foto onderaan). 


Ingredienten:

500 gr. fles pompoen (meeste smaak)
100 ml volle melk
2 eieren(M)
150 gr. patentbloem
2 etls. suiker
2 tls. bakpoeder
1 tl. speculaaskruiden
1 tl. vanille extract
Koekenpan + olie
evt. rozijnen

Bereidingswijze:

1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij het in blokjes
2. Kook de pompoen in ongeveer 15-20 minuten gaar en giet af
3. Prak de pompoen fijn en laat het afkoelen
4. Voeg eieren, melk, vanille extract en speculaaskruiden toe en roer alles goed door
5. Voeg bloem, bakpoeder en suiker toe
6. Laat het beslag 10 minuten staan (het zal iets dikker zijn dan je gewend bent)
7. Bak ze af op middelhoog vuur in een koekenpan besprenkeld met olie totdat ze goudbruin zijn.

Ze zijn echt nog lekkerder met rozijnen door het beslag, ik heb ze zonder gemaakt voor de rest van het huishouden 'ze weten niet wat ze missen'





Zo eet ik pompoenpuree meestal :-)






Thank you for stopping by, come again! - Liss

6 opmerkingen:

  1. Que ricoooooo!! wil ikkk xxx mimi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben gek op pompoen! heb toevallig vandaag pompoen met zoutvlees gegeten, ook superlekker! maar deze pannekoekjes zien er ook heerlijk uit!
    xxx
    http://lethelle.com/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk pompoen met met zoutvlees, papaya met zoutvlees schijnt ook erg lekker te zijn ;) xxx

      Verwijderen
  3. Ooooh zo lekker! Ik maak arepa di pampuna en bacoba vaak. Zo heerlijk haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oehh dat klinkt lekker, ik heb het nog nooit met bacoba geprobeerd, dus binnenkort even doen :)

      Verwijderen