Mmm lekkere vanille koekjes met wat hagelslag er doorheen.
Leuk om voor bezoek te maken, lekker bij de thee of koffie en super voor kinderen!
Wat heb je nodig?
Ingredienten:
Meer ruimte geven dan hierboven (hihi) |
175 gr boter
100 gr rietsuiker
1 ei
2 gr baksoda
125 gr tarwebloem
Hagelslag of chocolade stukken!
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe wat bakpapier op een bakplaat of gebruik een anti-aanbakplaat
Combineer eerst de natte ingrediënten met elkaar
Boter+suiker+ei, mix dit tot een romige massa
Voeg dan het bloem en baksoda toe, mix dit totdat alles goed met elkaar vermengd is.
Doe dit niet te lang, anders krijg je een hele stevige koek, en dit is niet de bedoeling.
Maak dan een rol van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat het opstijven in de koelkast.
Verdeel de rol in gelijke stukken (snijden)
Leg deze stukken koekdeeg op de bakplaat en druk ze nog een klein beetje aan.
Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de koeken laat, want ze zullen nog verspreiden.
Uit dit recept zul je 6 à 7 grote koeken kunnen maken
Laat de koeken 10 tot 12 minuten afbakken
Laat ze eerst 10 minuten afkoelen op de bakplaat zelf, voordat je ze verder laat afkoelen op een cooling rack .
(rietsuiker zorgt voor een lekkere crunchy bite in de koek)
Bon apetìt!
- Liss
hmmmmm lekkeer
BeantwoordenVerwijderenKon je het maar proeven he! hihi
Verwijderen