woensdag 19 september 2012

Recept: Moist oatmeal cookies



Ik hou niet zo van super crunchy cookies dus meestal probeer ik zelf mijn koekjes lekker moist te maken (zachte bite, krokant van buiten maar zacht van binnen) ik was een tijdje zoo gek op de Oat cookies van de AH mmm, maar ik maak ze toch liever zelf met chocola! 

Lees verder voor het recept

Ingrediƫnten:

3 cups havermout
1 cup boter (ongezouten)
1 cup suiker naar keus
2 eieren
1 tl. vanille extract 
2 cups tarwebloem
1 tl. baking soda
1 tl. zout
1 tl. kaneel
evt. 3/4 cup noten
evt. 3/4 cup cranberries
evt. chocolade + cocosrasp

Werkwijze

1.Mix boter en suiker totdat het creamy wordt.
Doe 1 voor 1 de eieren erbij + vanille extract.
Mix bloem, baking soda, zout en kaneel met elkaar.
Voeg de droge mix bij de natte mix, mix dit goed door elkaar.
Voeg de havervlokken toe en meng het goed door.
Bedek de kom en laat het ongeveer een uur koelen.


2.Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg bakpapier op je bakplaat of vet deze een beetje in.
Maak gelijke bollen van je koekjes deeg.
Geef ze ruimte op je bakplaat en druk ze een beetje plat (1cm dik)


3.Bak ze 8 tot 10 minuten.
Laat ze 5 minuten koelen op de bakplaat.
Na 5 minuten laat je ze verder afkoelen op een cooling rack


Bon appetit!

- Liss

1 opmerking: