Met magere kwark |
Eerder heb ik een Applepie Oats recept met jullie gedeeld, daarin zei ik nog dat ik eerder niet zo'n fan was van haver, maar het is zo veelzijdig dat ik heb besloten een cruesli recept te plaatsen waarbij ik een andere variant van haver gebruik, namelijk havervlokken (grover dan havermout) ook wel bekend als 'rolled oats' in het engels.
Cruesli = Crunchy muesli
Nu denk je 'cruesli?!' dat haal je toch alleen uit de supermarkt?! Ja dat kan, als je graag veel wilt betalen voor graan, suikers en chemische smaakstoffen. Ik maak het toch liever zelf en ik kan het iedereen aanraden.
Door het zelf te maken bepaal je zelf wat voor zoetmiddel, vet, noten of vruchten je gebruik om het lekker te maken en het allerleukste nog; je kan spelen met de hoeveelheid!!
Dit recept is straight to the point, simpel en megalekker.
Gedroogde vruchten + muesli + zaden |
voor 4 porties
oven voorverwarmen op 175℃
Afbakken op 150℃
Benodigdheden:
2 cups muesli kant en klaar (met noten, zaden en havermout)
1/4 cup gedroogd fruit zoals; cranberries/rozijnen/papaya/perzik
1 etl. cocosolie
2 etls. honing
2 tls. speculaaskruiden
Bakpapier + bakplaat
Bereidingswijze:
1. Verwarm honing en cocosolie samen 15 sec. op 400watt in de magnetron
2. Voeg dit mengsel en speculaaskruiden toe aan de muesli en roer tot het gelijkmatig is verdeeld
3. Verdeel de muesli gelijkmatig over een bakplaat die bekleed is met bakpapier
4. Bak het 20 minuten in de oven en roer elke 5 minuten tot het goudbruin is
(tijdens het bakproces voeg ik wat sprenkels water toe om het lekker plakkerig te maken)
5. Laat het afkoelen en voeg dan het gedroogde fruit toe
6. Bewaar het in een luchtdichte verpakking zodat het krokant blijft. (Het blijft 2 weken tot een maand goed dankzij het kaneel wat in de speculaaskruiden zit)
Speculaaskruiden + olie/honing mengsel |
Mueslimix + olie/honing mengsel |
Gelijkmatig verspreiden over het bakpapier |
De laatste 5 minuten |
Afgekoelde 'CRUNCHY' cruesli + gedroogde vruchten |
In een glazen voorraadpot (het is binnen een week op haha) |
Thank you for stopping by, come again! - Liss
Ohh, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenEn gemakkelijk ;)
Verwijderen