Wat is Johnny cake?
Een deegwaar (broodachtig) afkomstig uit de Bovenwindse Eilanden van de Antillen.
Dit is 1 van mijn favoriete antilliaanse recepten die ik graag met jullie wil delen,
Een lekker krokant broodje van buiten en heerlijk zacht van binnen.
Met dit recept krijg je geen vettige zompige broodjes!!
Kijk snel verder voor het recept.
Benodigdheden:
500 gram bloem
1 zakje gist
1 ½ etl. suiker
6 eetlepels margarine
2 tls. zout
¼ liter volle melk (en wat extra voor het geval deeg wat te droog is)
Bereidingswijze:
1. Zeef de bloem met het gist en zout.
2. Meng hierna het suiker en margarine door dit mengsel.
3. Voeg dan beetje bij beetje het melk toe.
4. Blijf mengen totdat het geheel een kneedbaar deeg wordt.
5. Verdeel het deeg in 8 tot 10 gelijke bolletjes.
6. Strooi wat bakmeel op een het werkblad en plaats de bolletjes daarop.
7. Bedek de bolletjes met een vochtige keukendoek en laat deze voor 10 minuten staan.
8. Nu kunnen de bolletjes tot ronde platte stukken worden gevormd.
9. Bedek ze weer en laat ze nu 25 minuten rijzen.
10.Wanneer de bakolie heet is op een laag pitje zetten of bak ze in een frituurpan op 170 graden, aan beide zijden licht bruin.
Leg ze daarna neer op keukenpapier om overtollig vet op te nemen.
Tip: Johnny Cake kan worden geserveerd allerlei soorten beleg, maar blijft het allerlekkerste met KAAS!! yumm.
Eet smakelijk!
Eigenlijk smaakt het met alles goed als je het goed hebt bereid (opschepper) haha
Thank you for stopping by, come again! - Liss
*revamped recept uit 2012
Geen opmerkingen:
Een reactie posten