donderdag 23 december 2021

Cinnamonrolls; the ONE you should make




Dus kerst staat voor de deur en dat betekend FOOD FOOD FOOD! Het liefst zet ik iets wat zelfgemaakt is op tafel en voor de brunch kan dit echt niet ontbreken, jong en oud zal smullen. En ja je leest het goed! Dit is toch echt het beste recept die er te vinden valt als het gaat om cinnamonrolls, het recept heb ik overgenomen en vertaald van Joshua Weissman, je kunt het recept ook op youtube vinden (echt de moeite waard) de foto's die ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt tijdens het proces.


INGREDIENTEN:

Deeg:

  • 580g patentbloem

  • 107g kristal suiker

  • 6g fijne zeezout

  • 84g ongezouten boter

  • 230 ml lauwwarme volle melk

  • 7g instantgist (1 zakje)

  • 2 eieren

  • 1 eidooier


Vulling

  • 225g donkere basterd suiker

  • 17g kaneel

  • 84g boter


Vanille roomkaas topping

  • 115g monchou

  • 90g poedersuiker

  • 1 vanille stokje of 1 theelepel vanille pasta

  • 45ml volle melk


INSTRUCTIES

(Als je geen mixer hebt, uiteraard alles met de hand doen)

Klop in een kom met een standaardmixer de bloem, kristalsuiker en fijn zeezout door elkaar. Voeg de zachte ongezouten boter toe en meng met twee vorken. 

Klop in een aparte kom de lauwwarme volle melk en instantgist door elkaar. Voeg het gistmengsel, de hele eieren en het eigeel toe met behulp van de deeghaakbevestiging op middelhoge snelheid. Mix gedurende 2-3 minuten. 

Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed 30-60 seconden. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met plasticfolie, laat 90 minuten rijzen. Als het deeg klaar is, meng je bruine suiker en kaneel. 


Stort het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk het plat tot een grote rechthoek. Verspreid de zachte ongezouten boter over de hele rechthoek en strooi de kaneelsuiker gelijkmatig over het deeg. Rol strak van onder naar boven. 

Snijd in stukken van ongeveer 5cm dik. Vet een ovenschaal in van 20x30 cm, bekleed de bodem van de pan met de broodjes en dek af met plasticfolie zodra ze gevuld zijn. Laat 30-45 minuten op kamertemperatuur rijzen. 


Bak af in een voorverwarmde oven van 190 graden celsius gedurende 15-20 minuten. Laat 15 minuten afkoelen in de bakvorm. Klop voor de vulling de roomkaas door elkaar en mix de poedersuiker erdoor tot een gladde massa. Klop de volle melk erdoor tot een gladde massa, voeg dan het halve geschraapte vanillestokje toe en klop door elkaar. Sprenkel het glazuur over de cinnamonrolls en serveer!


Credits to: Joshua Weissman, the real OG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten