Yep courgette pannenkoeken zijn perfect om te maken voor kinderen om die groentes toch naar binnen te sluipen en ze zijn nog lekker ook (jaaa ook voor volwassenen).
''Wist je dat een courgette meer kalium bevat dan een banaan?
Kalium is een elektrolyt, het houd de vochtbalans in je cellen in stand.''
Yep zucchini pancakes are perfect to make for kids, sneak in them veggies!!! And they're also very tasty (adults will like them to).
''Did you know a zucchini has more potassium than a banana?
Potassium is an electrolyte, which means that it helps your cells maintain fluid balance''
Ingredienten
500 ml melk
2 eieren
200 gr patentbloem
1/2 tl. baking soda
1 Courgette (geraspt)
Bereidingwijze
Klop de melk en eieren
Roer de bloem en bakpoeder tot de droge ingrediƫnten zijn opgenomen en het beslag glad is.
Voeg de courgette toe.
Verhit een anti-aanbak pan op middelhoog vuur met bakproduct naar keuze.
Giet 1/3 kop van de pannenkoek beslag in de pan.
Bak de pannenkoek goudbruin in iets minder dan een minuut.
Keer de pannenkoek om en bak 30 seconden of totdat het goudbruin is.
Ingredients
500ml milk
2 eggs
200 gr all purpose flour
1/2 tsp. baking soda
1 zucchini ( grated)
Instructions
Whisk the milk and eggs
Stir in the flour and baking soda until the dry ingredients are incorporated and the batter is smooth.
Stir in the zucchini.
Heat a non-stick frying pan on medium heat and coat it with non-stick spray.
Pour 1/3 cup of the pancake batter into the pan. Watch for the pancake to form bubbles and the griddle side of the pancake golden, just under one minute.
Gently flip the pancake over and cook for 30 seconds or until golden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten